Pessebre Can Roseta

Pessebre Can Roseta

Ja fa 16 anys de l’existència del Pessebre de Can Roseta i, actualment, s’ha convertit en una tradició de la Vall del Llémena anar-lo a visitar cada Nadal.

El Pessebre, va començar amb la reproducció de les esglésies de la Vall del Llémena (39 en total), les quals es van restaurar totes durant l’any 2015.

Des del 2010, la visita comença pels oficis tradicionals, tals com el ferrer, l’espardenyer, el pagès, el fuster o el carboner.

Si seguim amb el recorregut, trobem un racó molt especial, el qual és un homenatge als Genis de Catalunya. Des del 2012 s’han construït rèpliques de Dalí, la Punxa de Masó, Jacint Verdaguer amb la Mare de Déu del Món, La Sagrada Familia de Gaudí, l’Hospital de Sant Pau de Barcelona de Domènech i Muntaner, el parc de la Ciutadella de Josep Fontseré, el primer submarí tripolat de Narcís Monturiol i el monestir de Sant Joan de les Abadesses de Guifré el Pilós.

Si seguim la visita per la dreta, trobarem 60 monuments més fets amb suro i degudament rotulats. Per finalitzar el recorregut, trobem la història que ens explica la Bíblia, on veurem el Betlem i la fugida d’Egipte.

Municipi: Sant Gregori
Tipus: Parcel·la privada
Adreça:
Visita i horari:    Obert de l’1 de desembre fins al 8 de febrer (dies festius inclosos)
D’11 a 13h i de 16 a 18h. Per grups reservar al 972 42 83 47

Font: valldellemena.cat

Fotografia: © xaviergirones.eu